Waarom Petrus moest verloochenen

Waarom Petrus moest verloochenen

Petrus was niet bang of laf uitgevallen.

Hoe kon hij dan toch tot een daad als verloochenen komen? Dit strookt totaal niet met hoe hij was als grillige, impulsieve, soms agressieve visser.

Paperback € 13,49 incl. (Postnl 2,99) Mijnbestseller.nl

e-book € 3,50 incl. Mijnbestseller.nl

Een diep gelaagd verhaal

Het onderzoek naar hoe Petrus toch tot deze daad kwam bracht een diep gelaagd verhaal naar voren, met een aantal zeer verrassende conclusies, die het hele verhaal op zijn grondvesten liet schudden. Petrus’ rol werd een compleet andere, niet die wij hem toedichten maar hoe Jezus die zag en ziet.

Proces van vorming door verregaande liefde

Maar de belangrijkste conclusie is hoe vergaand Gods liefde is, die mij telkens verraste bij het schrijven van dit verhaal. Alles wat we kennen of weten hierover wordt door dat verhaal vele malen verdiept.

Citaat uit voorwoord: Proces van 30 jaar

In die tijd, begin jaren negentig was ik net een paar jaar christen en onderzocht dus alles. Gezien mijn gebrokenheid bleek ik nog een lange weg af te moeten leggen. Elk stuk uit de Bijbel en overleg met God was voor mij daarbij van groot belang en met Petrus kon ik me altijd identificeren. Hij leek namelijk veel op mij qua persoonlijkheid: grillig, open, oprecht, aanvallend, uitvallend enzovoort, maar wel met een gouden hart. Een ruwe bolster, blanke pit zouden we nu zeggen.

Dat het zo lang heeft geduurd is achteraf gezien eigenlijk wel nodig geweest. De diepgang en processen achter en in dit verhaal had ik nooit kunnen zien, begrijpen en beschrijven als ik niet eerst zelf door fasen van verwerking en groei heen zou zijn gegaan. Dus die 30 jaar heeft ergens zo moeten zijn.

Nieuwsgierig naar wat er volgens mij niet klopte? Lees dan gauw het verhaal. Veel Plezier!

Gods omgang met ons

Het eerste deel uit een geplande serie: “Gods omgang met ons”, heeft een waardige start met dit boek. Deze serie behandelt Bijbelse verhalen gezien vanuit ervaringsdeskundige, pastorale, historische hoek. De serie beschrijft hoe God met bekende Bijbelse figuren om gaat als voorbeeld en bemoediging voor ons. Verrassende inzichten tonen aan dat God veel genadiger en liefdevoller is dan wij zien of soms ook willen zien. Bepaalde zeer bekende verhalen zullen een hele nieuwe kijk naar voren brengen ten gunste van de relatie met Hem en elkaar.