Vrienden

www.ikbegrijpjou.nl/

Ieder mensenleven kent hoogte- en dieptepunten. Problemen zijn onderdeel van elk leven. Meestal vind je er zelf een oplossing voor: je verwerkt verdriet, zoekt een andere baan of wordt weer verliefd. Maar het kan ook voorkomen dat je er niet meer uitkomt en behoefte hebt om met iemand te praten. Met ons kun je overal over praten, wat het ook is. Het spreekt vanzelf, dat je bericht vertrouwelijk behandeld wordt. Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar vanaf 09:00 tot aan 23:00 en in het weekend vanaf 10:00 tot aan 23:00

https://www.kinderfondsmamas.nl/

De kracht van moederliefde is ongekend. Ze staat altijd voor je klaar. Maar wat als je moeder jouw vragen niet kan beantwoorden?

In Zuid-Afrika gebeurt iets heel bijzonders. Ruim 2.200 indrukwekkende, lokale vrouwen zien de extreme armoede waar vooral kinderen de dupe van worden en staan op voor de miljoenen kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika die geen antwoord krijgen op hun vragen. Kinderen die vaak helemaal geen eten hebben. Maar ook geen bed om in te slapen, geen medische zorg als ze ziek zijn, geen toegang tot scholing. Geen moeder die hun vragen kan beantwoorden.

https://saam.live/

Welkom bij SAAM

Stichting Ayera, Awe i Mañan is bezig met diverse activiteiten, initiatieven en projecten in het algemeen en met een Caribisch Nederlandse achtergrond in het bijzonder. Het verleden, gisteren (= ayera), het nu, vandaag (= awe) en de toekomst, morgen (= mañan) lopen als een rode draad door onze activiteiten en projecten. Gisteren helpt ons begrijpen wat er vandaag gebeurt zodanig dat we samen verder vorm en inhoud kunnen geven aan morgen. Word bewuster van wie je bent,  ontmoet jezelf en een ander. Bewuster + Begripvoller = SAAMen.  Saamen Sterker Saamen Verder.

https://www.shopmybooks.com/NL/nl/book/marlies-rombout-7/het-gevoel-van-langzaam-te-sterven-7

Toen zij plots ernstig ziek werd en voelde dat haar lichaam langzaam aan het sterven was, was er een verandering in haar leven, haar lichaam, haar ziel. Het boekje is geschreven om de ervaringen tijdens het ziekteproces te delen. Vooral als dank aan de vele mensen die er als steun waren tijdens deze periode. Zij wil met dit boekje een steun bieden aan de vele andere patiënten. Laat het een inspirerend boek zijn waar kracht, moed en vrede uit gehaald kan worden !

https://www.facebook.com/KunsthistoriKa/

Manja Croiset is geboren (1946) en getogen in Amsterdam. Ze is de dochter van een Joodse moeder en een vader die wegens illegaal drukwerk in verschillende kampen heeft gezeten en ook nog Joodse genen had. Ze heeft geen gemakkelijk leven (bepaald door de achtergrond van haar familie) gehad, zoals uit haar boeken blijkt. Na een lang leven van aanpassen en zwijgen is ze gaan schrijven. Manja Croiset

http://www.huisvancompassienijmegen.nl/

Het Huis van Compassie Nijmegen zet zich in voor kwetsbare mensen: vluchtelingen, daklozen, mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank,  mensen die zich eenzaam voelen en/of lijden onder psychische problemen. Mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om zich staande te houden.

https://verrenaasten.nl/

Ben je voor jouw kerk op zoek naar een leuke activiteit om gemeenteleden te betrekken projecten? Wij bieden voorlichtingsprogramma’s en acties voor elke gelegenheid en alle doelgroepen; van kinderen, jongeren en volwassenen tot senioren!

https://blinknow.org/pages/videos

Geweldig werk onder kinderen in Nepal

https://www.grootnieuwsradio.nl/

Elke dag hoor je bij Groot Nieuws Radio de beste christelijke muziek en goede gesprekken

http://www.stichtingkus.nl/

Wil er aan bijdragen dat mensen en groepen met allerlei achtergronden elkaar ontmoeten. Ze gebruikt daarbij kunst: beeldend, dichters, muzikanten. De organisatie bestaat uit vrijwilligers. Bij elk project wordt samengewerkt met maatschappelijke organisaties en kunstenaars.

https://www.gekvankunst.nl/

Ruim 100 kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid uit Nijmegen en omgeving ontvingen in 2018 een uitnodiging om werk aan te leveren. De kunstcommissie selecteerde op basis van een aantal criteria ruim 80 werken van 37 kunstenaars.

Kwaliteit stond voorop. Het werk is heel divers. Van schilderkunst, (pen)tekeningen en gravures tot foto’s, computerkunst en ruimtelijke objecten. Wat alle werken gemeen hebben, is dat ze ontstaan zijn uit een behoefte tot creëren.