INFO

Over “The Forwarded Lighthouse”

The Forwarded Lighthouse organiseert activiteiten en evenementen zoals het jaarlijkse open podium Night of the Psalms en concerten als Momentum en ID. Daarnaast publiceert The Forwarded Lighthouse ook boeken, praktische studies, dichtbundels, communicatie-apps en muziek/cd’s, zie catalogus.

Oprichting:

Op 10 februari 2018 heeft Jurgen Toonen The Forwarded Lighthouse officieel opgericht (KvK). In eerste instantie was het doel publicatie van de assertiviteitscursus Communiceren samen met God of Herkennen Bezinnen Doen (HBD) en de erbij horende assertiviteits-app: HBD-ConFlictApp. Later schrijft en publiceert hij ook Bijbelstudies, dichtbundels, historische pastorale (histo-pastorale) boeken, spreuken, verhalen en muziek.

Onder dezelfde paraplu organiseert hij ook evenementen met optredens als huiskamerconcerten en The Night of the Psalms: een open podium voor kunstenaars met eigen werk. Dit allemaal ondersteunt door een team van muzikanten, kunstenaars, adviseurs en bidders.

Korte biografie Jurgen Toonen:

Geboren te Kevelaer in 1965 en in 1966 naar Venray verhuisd en opgegroeid, woont Jurgen sinds 1986 in Nijmegen. Studeerde in de periode 1984-89 voor leraar Aardrijkskunde en Geschiedenis aan wat nu heet de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen).

Jurgen deed meer dan 25 jaar pastoraal werk. Is zelf ervaringsdes-kundige met betrekking tot het verwerken van zware trauma’s zoals PTSS, marasme, ambivalente hechting en angststoornissen.

De combinatie van deze ervaringen en kennis verwerkt hij in zijn boeken, gedichten en muziek. Realistische beleving en praktische toepassing staan daarbij centraal. De moeilijke vraagstukken niet mijdend, maar juist omarmend. Problemen waar hij zelf jarenlang mee worstelde, zoals verwerking, depressie, conflicten, onbegrip, vergeving, communicatie, omgaan met trauma’s, de relatie met jezelf, anderen en God.

.